latinica  ћирилица
18/05/2015 |  12:30 | Autor: novosti.rs

Aleksandar Ćirić okončao karijeru

Јedan od najboljih srpskih vaterpolista svih vremena Aleksandar Ćirić okončao je karijeru.
Aleksandar Ćirić (FOTO: Novosti) -
Aleksandar Ćirić (FOTO: Novosti)

Ćirić je posljednji meč odigrao preksinoć u trećoj finalnoj utakmici između Radničkog i Partizana, koju su "crno-bijeli" dobili sa 15:13 i okitili se titulom šampiona Srbije.

"Nisam razočaran što se nisam radovao šampionskoj tituli. Krivo mi je što se sve ovako završilo u Radničkom. Žao mi je što niko nije došao da nas isprati, da nam se obrati, da kaže koji su planovi za sljedeću godinu. Ne znam ni šta da kažem, sve je tužno, neizvjesno, nije bilo čak ni za plastični tanjir", rekao je Ćirić, a prenio "Sport".

Ćirić je ponikao je u Crvenoj zvezdi, proslavio se u Bečeju, s kojim je osvojio Kup šampiona 2000. Nakon toga, igrao je za Brešu sa kojom je osvojio tri LEN trofeja, Budvansku rivijeru, Barselonetu i Radnički, tim sa kojim je slavio u Evrokupu i Kupu Srbije.

Za reprezentaciju je odigrao 346 utakmica i postigao 201 gol. Na olimpijskim igrama je osvojio srebro i dve bronze, na SP ima srebro i dve bronze, a na EP tri zlata i dva srebra. Ima zlato i bronzu sa Svjetskog kupa, kao i tri zlata i srebro u Svjetskoj ligi. Zbog bolesti je propustio SP 2005. u Montrealu kada su "Orlovi" bili zlatni. Bio je i prvak Mediterana 1997, kao i osvajač zlata na Univerzijadi 1995. godine.

Trofejni vaterpolista namjerava da pređe u trenerske vode, a to će objaviti za 15-20 dana.