latinica  ћирилица
18/05/2015 |  14:31 | Autor: RTRS

Čubrilović - Gadis: Uspješni odnosi Srpske i Grčke

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa ambasadorom Grčke u Bosni i Hercegovini Karolosom Gadisom i prof. dr Spiridonom Flogaitisem, predsjednikom Evropske organizacije za javno pravo.
Nedeljko Čubrilović i Karlos Gadis - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović i Karlos GadisFoto: SRNA

Čubrilović je rekao da Republika Srpska ima veoma uspješne odnose sa Grčkom i da je potrebno dodatno unaprijediti saradnju u oblasti privrede, saobraćaja, turizma, nauke i kulture.

Čubrilović i ambasador Gadis saglasili su se da je potrebno nastaviti započete aktivnosti na povezivanju turističkih organizacija i zainteresovanih avio kompanija, s ciljem uspostavljanja avionske linije između Banjaluke i Atine.

Profesor Spiridon Flogaitis upoznao je predsjednika NSRS sa dosadašnjim radom Evropske organizacije za javno pravo, te primjenjenim iskustvima u oblasti uprave i lokalne samouprave u BiH, naročito na području Brčko distrikta.

Flogaitis je istakao da je Bosna i Hercegovina punopravni član Evropske organizacije za javno pravo od 2012. godine i izrazio zainteresovanost za otvaranje podružnice Evropske organizacije za javno pravo u Banjaluci, te uključivanje Univerziteta u Banjaluci u aktivnosti ove organizacije koja okuplja oko 65 univerziteta i obrazovnih institucija iz cijelog svijeta.