latinica  ћирилица
18/05/2015 |  15:43 | Autor: SRNA

Makedonac protjeran iz BiH zbog prijetnje po nacionalnu bezbjednost

Državljanin Makedonije, koji se dovodi u vezu sa radikalnim sljedbenicima selefizma u BiH, protjeran je iz BiH, jer predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.
Makedonski državljanin S.B. /31/ protjeran iz BiH - Foto: SRNA
Makedonski državljanin S.B. /31/ protjeran iz BiHFoto: SRNA

Makedonskom državljaninu, čiji su inicijali S.B. /31/, danas je otkazan boravak i izrečena mu je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH od tri godine.

Inspektori za strance locirali su ga na području Zenice, te ga smjestili pod nadzor u Imigracioni centar s ciljem osiguranja izvršenja mjere protjerivanja, te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj bezbjednosti BiH.

Državljanin Makedonije boravio je u BiH na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu vanbračne zajednice sa državljankom BiH.

Služba je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti bezbjednosti BiH procesuirala S.B, te se preduzimaju dalje mjere s ciljem njegovog udaljenja iz BiH, navodi se u saopštenju.

Služba za poslove sa strancima u narednom periodu nastaviće da provodi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti.