latinica  ћирилица
19/05/2015 |  07:31 | Autor: B92

Na Li na filmskom platnu

Autobiografija najbolje kineske teniserke u istoriji Li Na biće adaptirana i pretvorena u film, čije snimanje počinje na jesen.
Li Na - Foto: AFP
Li NaFoto: AFP

Kineski režiser Peter Ho-Sun Čan i njegova kompanija će producirati i režirati film koji će se naredne godine naći u bioskopima, a Li Na će biti konsultantkinja na tom projektu, prenio je B92.

Film će se baviti odrastanjem kineske teniserke i njenom snu o velikoj karijeri, do trenutaka kada je postala prva teniserka iz Azije koja je osvojila Grend slem, a potom i najbolje plasirana teniserka sa tog kontinenta svih vremena.

"Počastvovana sam što sam dobila priliku koja se pruža jednom u životu da ispričam svoju životnu prilu kroz film. Mnogo sam se žrtvovala tokom života da bih postala najbolja teniserka kakva sam mogla da budem i ovaj projekat mi govori da je sve vrijedilo. Nadam se da će ovaj film inspirisati druge ljude da vjeruju u sebe i prate svoje snove", istakla je Li Na.

Najbolja kineska teniserka je svoju prvu Grend slem titulu osvojila na Rolan Garosu 2011. godine, a do druge je došla na Australijan Openu 2014. Nekoliko nedjelja kasnije postala je druga teniserka svijeta, što joj je bio najbolji plasman, da bi u septembru prošle godine objavila povlačenje.