latinica  ћирилица
19/05/2015 |  07:51 | Autor: RTRS

FINA suspendovala Rađena

Srpski vaterpolista Nikola Rađen suspendovan je od strane Svjetske federacije za vodene sportove (FINA), saoštila je Antidoping agencija Srbije.
Nikola Rađen (FOTO: Novosti) -
Nikola Rađen (FOTO: Novosti)

Podsjećamo, prošle nedelje su se pojavile informacije da je Rađen bio pozitivan na kokain nakon utakmice Svjetske lige između Španije i Srbije u Madridu.

Rađen je potvrdio da je FINA poslala u Vaterpolo savez Srbije preliminarne rezultate doping testa i najavio da do okončanja postupka neće davati izjave.

"FINA je suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava. Zaprijećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA", objavila je Antidoping agencija Srbije, a prenio B92.

Na zvaničnom sajtu FINA još nema nikakvih informacija o suspenziji koja je izrečena Rađenu, a Vaterpolo savez Srbije je takođe najavio da će se povodom tog slučaja oglasiti po završetku postupka.