latinica  ћирилица
19/05/2015 |  08:12 | Autor: TANЈUG

Nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

Tehnički dijalog Beograda i Prištine o pitanjima telekomunikacija, osiguranja vozila i integrisanog upravljanja prelazima biće nastavljen danas u Briselu, a beogradsku delegaciju predvodiće direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Razgovorima o pitanjima telekomunikacija, pored Đurića i predstavnika Kancelarije za KiM, učestvovaće i direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom Dragan Vladisavljević i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) i Telekoma Srbije.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, za srijedu, 20. maj, predviđeni su razgovori o pitanjima osiguranja vozila, kojima će pored Đurića i Vladisavljevića, prisustvovati i predstavnici Udruženja osiguravača Srbije.

U četvrtak, 21. maja, predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće o integrisanom upravljanju prelazima, a u tim razgovorima, osim Đurića i Vladisavljevića, učestvovaće i oficir za vezu pri Misiji EU u Prištini Dejan Pavićević i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Uprave carina i Republičkog geodetskog zavoda.

Sva tri sastanka delegacija Beograda i Prištine u okviru ove faze tehničkog dijaloga, biće održana u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.