latinica  ћирилица
19/05/2015 |  15:34 | Autor: SRNA

Banjaluka - sutra i u četvrtak obustava saobraćaja u centru grada

U centru Banjaluke sutra i u četvrtak, 21. maja, biće obustavljen saobraćaj zbog obilježavanja krsne slave grada - Spasovdana.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Saobraćaj će biti obustavljen sutra u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save, i to od 19.30 do 21.30 časova, i u četvrtak, 21. maja, od 10.30 do 13.30 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za vrijeme obustave autobusi na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save, biće preusmjereni na Bulevar cara Dušana, i u ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Saobraćaj će regulisati i preusmjeravati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci sutra će, uoči slave grada Banjaluka, biti održan bogat kulturno-umjetnički program.

Na Spasovdan, u četvrtak, 21. maja, u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, u jutarnjim časovima, biće održana sveta arhijerejska liturgija, a potom čin osveštanja slavskog žita i kolača.

Nakon slavskog obreda uslijediće Spasovdanska litija oko Sabornog hrama, a u večernjim časovima biće održana promocija knjige "Banjaluka pjesmom opjevana" Matice srpske, u svečanoj sali Akademije nauka i umjetnosti.

Ove godine, povodom Spasovdana biće organizovani i sportski sadržaji, i to finale fudbalskog kupa grada za 2015. godinu i Osmi međunarodni plivački miting "Banjaluka open".

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno - grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjalučka.