latinica  ћирилица
19/05/2015 |  15:51 | Autor: RTRS

U srijedu toplo i nestabilno

U srijedu će u Republici Srpskoj biti veoma toplo, lokalno nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na krajnjem zapadu, dijelom sjeveru i istoku uz rijeku Drinu.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Јutro promjenljivo oblačno i suvo, na sjeveru i jugu s više sunca i sa ugodnom temperaturom. Na kranjem istoku pretežno oblačno i nestabilno. Moguća mjestimična kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Druga uža zona lokalne nestabilnosti biće prisutna na krajnjem zapadu. U ostalim krajevima promjenljivo i suvo vrijeme. Tokom dana će se zadržati  promjenljivo uz sunčane periode i veoma toplo vrijeme. Kasnije popodne i tokom večeri će postojati uslovi za lokalne nestabilnosti na sjeveru, sjeveroistoku i istoku.

Vjetar slab, tokom dana umjeren južni i jugozapadni, uglavnom u Krajini i na sjeveru, te istoku u zonama nestabilnosti, za vrijeme kojih može biti i prolazno pojačan. Јutarnja temperatura od 11 do 16 stepeni Celzijusovih, na sjeveru i jugu do 18, u planinama od sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, u planinama od 21stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

U jutarnjim časovima vedro, a tokom dana sunčano i veoma toplo. Popodne i do večeri umjeren razvoj oblaka vertikalnog razvoja. Postoji mala vjerovatnoća za lokalni kratkotrajni pljusak. Vjetar slab južni. Јutarnja temperatura oko 14, a maksimalna dnevna oko 32 stepena.