latinica  ћирилица
19/05/2015 |  16:55 | Autor: SRNA

Bojović i Milisavljević oslobođeni optužbi za ubistva

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas Luku Bojovića i Vladimira Milisavljevića optužbi za tri ubistva i dva pokušaja ubistva 2004. godine.
Luka Bojović (arhiva) -
Luka Bojović (arhiva)

U obrazloženju prvostepene presude predsjedavajući sudija naveo je da tokom postupka nije dokazano da su Bojović i Milisavljević počinili djela koja im se stavljaju na teret.

Istom presudom Sretko Kalinić osuđen je na 35 godina zatvora, dok je četvorooptuženi Miloš Simović osuđen na 30 godina, prenose beogradski mediji.

Oni su osuđeni zbog ubistva Branka Јeftovića i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih tjelohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Јovičića, koji su nastradali prilikom pokušaja ubistava.

Bojović i Milisavljević se nalaze u pritvoru u Španiji zbog optužbi za ubistvo Milana Јurišića, pa im je suđeno u odsustvu.

Na ovu presudu Tužilaštvo za organizovani kriminal može da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, pošto je za Bojovića i ostale tražilo maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina zatvora.

Izricanje presude održano je u specijalnoj sudinici Okružnog zatvora u Beogradu, gdje se odvijalo i suđenje.