latinica  ћирилица
19/05/2015 |  18:49 | Autor: TANЈUG

London- Sedmorica uhapšena zbog "pljačke vijeka"

Sedam osoba je uhapšeno zbog pljačke sefova u glavnom londonskom trezoru za nakit, u poslovnoj zoni Haton garden, kada su lopovi pobjegli sa gotovinom i draguljima u vrijednosti od 201 milion funti.

Britanska policija je uhapsila danas sedam osoba zbog pljačke sefova tokom uskršnjeg vikenda u glavnom londonskom trezoru za nakit, kada su lopovi pobjegli sa gotovinom i draguljima. Uhapšeno je sedam muškaraca, starosti između 48 i 76 godina. Trenutno su u londonskoj policijskoj stanici na ispitivanju.

Oni su uhapšeni jutros u velikoj akciji u kojoj je 200 policajaca izvršilo raciju na 12 adresa u sjevernom Londonu i Kentu, prenosi AP.

Na nekim od tih lokacija pronađene su torbe sa izuzetno vrijednim stvarima, među kojima su i one ukradene iz sefova.

Britanska štampa je pisala da je to bila najveća pljački ikada u Velikoj Britaniji, u kojoj su lopovi upotrebili tešku opremu za sječenje da bi dospjeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavaca dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje. Vidljivih oštećenja sa spoljne strane zgrade nije bilo.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefovi u Haton gardenu, kvartu koji je poznat po dijamantima i trgovini zlatom.