latinica  ћирилица
19/05/2015 |  19:28 | Autor: Agencije

Evrosong - Srpska predstavnica večeras u borbi za finale

Večeras se u Beču održava prvo polufinalno takmičenje za „Pjesmu Evrovizije“. Bojana Stamenov, pjesmom "Beauty Never Lies", pokušaće da se plasira u finale. Direktan prenos je u 21 sat na Prvom programu RTS-a.

Srpska predstavnica, sa pjesmom Beauty Never Lies, biće deveta po redu takmičarka prve polufinalne večeri. Nakon dvije probe, nekoliko konferencija i intervjua, Bojana i cijela delegacija izuzetno optimistično gledaju na večerašnje polufinale.Ovogodišnja šezdeseta „Pjesma Evrovizije“ otvorena je sinoć svečanim defileom delegacija zemalja učesnica i prijemom u bečkoj Skupštini grada.

Sve delegacije prodefilovale su, uz prisustvo velikog broja novinara iz čitavog svijeta, kao i više hiljada Bečlija, crvenim tepihom koji je bio postavljen na trgu ispred Skupštine grada.

Članovi delegacije, ali i pjevači bili su svečano obučeni, a prema ocjeni austrijskih novinara, pobjednica na crvenom tepihu bila je predstavnica Srbije Bojana Stamenov, koja se odlučila da na prijem ide u dugoj crvenoj haljini, koja je privukla pažnju svih prisutnih.

Na ovogodišnjoj 60. borbi za najbolju pjesmu Starog kontinenta u Beču učestvuje 40 zemalja, a među njima je, prvi put, Australija.

Broj učesnika, iako je riječ o jubilarnom „Evrosongu“, nije rekordan, jer je više zemalja odustalo od dolaska u Beč, a rekord od 43 zemlje učesnice postignut je samo u Beogradu 2008. i Diseldorfu 2011. godine.

BiH ove godine na takmičenju za pjesmu Evrovizije nema svog predstavnika.