latinica  ћирилица
20/05/2015 |  11:56 | Autor: SRNA

Dodik: Vlada sa Željkom Cvijanović na čelu ima moju punu podršku (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Vlada s premijerom Željkom Cvijanović na čelu ima njegovu punu podršku, kao i podršku većine poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Željka Cvijanović kao predsjednica Vlade Republike Srpske ima moju punu podršku! Niko ozbiljan u ovom trenutku ne razmišlja o rekonstrukciji Vlade i takve priče dolaze od zlonamjernih i dokonih ljudi, željnih senzacionalističkih priča koje se vrlo brzo u pravilu ispostave kao netačne - rekao Dodik Srni komentarišući medijske spekulacije o navodnoj rekonstrukciji Vlade Srpske.

Predsjednik Dodik je istakao da se od Vlade Republike Srpske očekuje da ispunjava svoju funkciju i sve svoje obaveze uredno izvršava na dobrobit svih građana.

SITUACIЈA U SRPSKOЈ I MAKEDONIЈI NIЈE ISTA

Predsjednik Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne može povući paralelu između situacije u Makedoniji i Republici Srpskoj, jer je Srpska iz izbornog procesa izašla stabilna i veoma brzo je konstituisala vlast.

- Što se tiče situacije u Makedoniji i krize koja tamo traje, ona nije počela terorističkim napadom u Kumanovu, već traje mjesecima unazad, odbijanjem opozicije da prihvati rezultate posljednjih izbora u toj državi. Predsjednik Vlade Nikola Gruevski, koliko mi je poznato, ubjedljivo je dobio podršku birača, koja je praktično potvrđena i kroz izlazak oko 90.000 ljudi na ulice Skoplja prije neku noć - rekao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska iz izbornog procesa izašla stabilna, veoma brzo je konstituisala sve institucije, usvojila sve najvažnije akte, i veoma aktivno učestvuje u svim procesima koji su u njenom interesu.

- Zato ne bih mogao da povučem paralele između situacije u Makedoniji i u Republici Srpskoj - rekao je Dodik Srni  komentarišući spekulacije pojedinih medija da nakon krize u Makedoniji i zahtjeva za smjenu Gruevskog "na red dolazi Republika Srpska i predsjednik Republike".