latinica  ћирилица
20/05/2015 |  13:21 | Autor: SRNA

Foča: Za socijalno ugrožene 700 paketa pomoći

Aktivisti Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči vrše podjelu 350 paketa hrane i isto toliko paketa higijene socijalno ugroženim porodicama

Paketi hrane obezbijeđeni su posredstvom Crvenog krsta Švajcarske, povodom Svjetske nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava svake godine od 8. do 15. maja, a pakete s higijenskim potrepštinama obezbijedila je opština Foča.

Sekretar Crvenog krsta u Foči Snežana Kovač kaže da su korisnici pomoći odabrani u saradnji sa Centrom za socijalni rad i udruženjima posvećenim djeci s posebnim potrebama, ali i prema zahtjevima lica koja su se obraćala Crvenom krstu, a pomoć su dobila i stara i iznemogla lica bez primanja, koja su stalni korisnici ove organizacije.

- Od švajcarskog Crvenog krsta obezbijeđeno je ukupno 1.000 paketa hrane za područje stara Hercegovina, odnosno za opštine Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde i Foča - navela je Kovačeva.

U organizaciji Crvenog krsta, u Foči je ove sedmice održano i regionalno takmičenje osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći, na kojem su najviše znanja pokazali učenici Osnovne škole "Veselin Masleša" iz foče i Srednjoškolskog centra Foča.

Oni će regiju stara Hercegovina predstavljati na republičkom takmičenju 31. maja u Tesliću.