latinica  ћирилица
20/05/2015 |  15:07 | Autor: RTRS

Ernandes seli u katarski Al Sad

Legenda Barselone Čavi Ernandes definitivno će karijeru nastaviti u Kataru, potvrdio je agenciji Rojters njegov menadžer Ivan Koreča.
Čavi Ernandes (FOTO: Marc Casanovas) -
Čavi Ernandes (FOTO: Marc Casanovas)

Španski veznjak će svoju odluku da napušta "Nou Kamp" saopštiti u četvrtak, a sa Al Sadom će potpisati ugovor na tri godine.

Detalji ugovora za sada nisu poznati, ali se zna da će Čavi pomagati katarskoj fudbalskoj akademiji, biti ambasador zemlje za Mundijal 2022, te menadžer tima.

Svoju posljednju utakmicu za tim Barse, Čavi će odigrati u subotu, 23. maja protiv Deportiva.

Čavi je za seniorski tim Barselone debitovao 1997. godine, najprije za tim B, da bi 2000. godine bio promovisan u prvu ekipu.

Sa katalonskim klubom osvojio je osam titula prvaka Španije, dva Kupa kralja, kao i šest trofeja španskog Superkupa.

U evropksim takmičenjima, Čavi je sa Barslonom osvojio tri trofeja Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, kao i dva trofeja Svjetskog klupskog prvaka.

Brojci od 23 trofeja za Katalonce, sjajni veznjak će sigurno dodati još jedan, titulu prvaka u Primeri za ovu sezonu, koja će biti proslavljena upravo protiv Deportiva, a u prilici je da osvoji po još jedan trofej Kupa kralja i Lige šampiona.

Katalonski gigant u finalu Kupa kralja igra sa Atletik Bilbaom, dok će se u 6. juna u Berlinu sastati sa Јuventusom u finalu elitnog evropskog klupskog takmičenja.