latinica  ћирилица
20/05/2015 |  15:41 | Autor: Agencije

Moskva uhvatila litvanskog špijuna na djelu

Ruska Federalna bjezbednosna služba saopštila je danas da drži litvanskog špijuna koji je uhvaćen "na djelu" u Moskvi, tokom razmjene povjerljivih dokumenata
Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) - Foto: ilustracija
Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB)Foto: ilustracija

 

U utorak, 19. maja ruska Federalna bjezbednosna služba privela je litvanskog građanina u Moskvi, službenika litvanske obavještajne službe. Strani špijun je uhvaćen na djelu dok je primao tajna dokumenata od ruskog građanina, navodi se u saopštenju koje su objavile ruske novinske agencije.

U saopštenju se navodi da je uhvaćeni litvanski špijun priznao da je oficir Drugog odjeljenja vojne obavještajne službe litvanskog ministarstva odbrane, prenijela je AFP.

Špijun se sada nalazi u zatvoru Lefortovo, u Moskvi, dodaje se u saopštenju FSB.

Sud je kasnije naredio da se muškarac koji je naveo da je Arstidas Tamošaitis drži u pritvoru dva mjeseca tokom trajanja istrage, navela je portparolka suda za novinsku agenciju Interfaks.

- Litvansko ministarstvo odbrane ne komentariše ovu vrstu informacija - navela je portparolka tog ministarstvo Asta Galdikaite u današnjoj izjavi za AFP iz Viljnusa.

AFP podsjeća da najnovija vijest dolazi iz Moskve dvije nedjelje pošto su litvanski tužioci saopštili da u pritvoru drže ruskog državljanina osumnjičenog za špijunažu i da mu je određen tromjesečni pritvor.