latinica  ћирилица
20/05/2015 |  20:00 | Autor: TANЈUG

Stamenov favoritkinja fanova Evrovizije

Evrovizijsko selo u Beču bilo je danas poslije podne u znaku takozvane "velike petorke" - zemalja koje su direktni finalisti Evrosonga, a brojni okupljeni fanovi istakli su da se predstavnica Srbije Bojana Stamenov izdvojila kao favoritkinja za pobjedu takmičenja.

Među fanovima okupljenim na bečkom trgu ispred Vjećnice glavna tema bilo je jučerašnje prvo polufinale.
 Fanovi su razmijenili viđenja takmičenja i ocenili, uglavnom, da je šou bio spektakularan, ali da je rezultat bio iznenađujući, pa su tako mnogi ukazali da je iznenađenje što Danska i Holandija nisu ušle u Finale.
 Što se Srbije i njenog plasmana tiče, fanovi Evrovizije su jednoglasni u ocjeni da se Bojana Stamenov iskristalisala u pravog favorita za pobjedu na Evrosongu.
 I pored kišovitog vremena trg ispred Vjećnice, na kojem je postavljena velika bina, bio je prepun ljubitelja Evrovizije, koji su došli da poslušaju pjevače iz zemalja koje imaju garantovano mjesto u finalu i Australije, države novajlije na tom takmičenju.
 Prvi je nastupio Australijanac Gaj Sebastien sa akustičkom gitarom, animirajući publiku kako bi se malo ugrejala na hladnom vremenu.
 "Mi smo tako uzbuđeni što smo ove godine dio Evrovizije", naglasio je on obraćajući se okupljenima, koje je i pohvalio što su istrajali na kiši.
 Nastupila je i predstavnica Francuske Liza Anžel sa svojim i pesmama drugih poznatih pjevača.
 Veliku pažnju publike izazvao je nastup italijanskog tria "Il Volo", a potom i Edurne iz Španije.
 Predstavnica Njemačke An Sofi, iako je bila najavljivana, morala je da otkaže nastup u Evrovizijskom selu zbog bolesti, te je njena pjesma emitovana sa na velikog ekrana.
 Inače, dan u Evrovizijskom selu bio je posvećen prvom pobjedniku Pesme Evrovizije iz Austrije Udu Јirgensu, koji je nedavno preminuo, a čiji se hitovi i danas slušaju.