latinica  ћирилица
21/05/2015 |  11:10 | Autor: SRNA

Akcija "Maska": Uhapšeno 17 lica, među njima četiri policajca (VIDEO)

U policijskoj akciji '"Maska" koju na području centara javne bezbjednosti Banjaluka i Trebinje sprovode policijski službenici Kriminalističke policije MUP- a Srpske i pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje, uhapšeno je 17 lica, među kojima i četiri policijska službenika, potvrdio je direktor policije Srpske Gojko Vasić.

Vasić je istakao da su ta lica bila uključena u organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem droge.

"Uz to ide i krijumčarenje oružja, odnosno posjedovanje oružja", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je policija Srpske, u saradnji sa hrvatskom policijom, posljednjih šest mjeseci, a u BiH pod nadzorom Tužilaštva BiH, provodila aktivnosti koje su rezultirale jutrošnjim hapšenjima nekoliko lica i pretresima objekata.

Među uhapšenima u akciji koju na području Banjaluke i Trebinja sprovode pripadnici MUP-a Srpske su policijski službenici koji su kontinuirano vršili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet drogama i krijumčarenja u proteklih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće i Berkovića, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

Pripadnici MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih časova na području Banjaluke i Trebinja provode akciju kodnog naziva "Maska" s ciljem dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga i krijumčarenje, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Akciju provode pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Јedinice za profesionalne standarde.

Među uhapšenima u policijskoj akciji "Maska" su policijski službenici Sulejman Beriša iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka i Mesudin Mešković iz CЈB Trebinje, dok je Sabahudin Pelešević iz CЈB Trebinje uhapšen ranije na području Dubrovnika, saznaje Srna.
Od ukupno 17 uhapšenih u policijskoj akciji "Maska", na području Trebinja lišeni slobode su Ranko Vučinić, Filip Vučinić, Saša Pešić, Mirko Ateljević i Rade Vučković.

Na području Bileće uhapšeni su Danilo Lisov, Dejan Lisov i Duško Stajić, a na području Berkovića Slaviša Đurica, Vojislav Dragičević, Gojko Škrba i Branko Soldo, saznaje Srna.

Od ukupno 17 uhapšenih za dva lica još nema podataka.