latinica  ћирилица
22/05/2015 |  08:16 | Autor: SRNA

Obustava saobraćaja na lokalitetu Bijeli buk

Na magistralnom putu Banjaluka - Crna Rijeka, na lokalitetima Bijeli buk i Tijesno, danas i sutra biće na snazi višečasovne obustave saobraćaja zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu "Banjaluka -Vrbas 2015"

Saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse i vozila hitnih službi, biće potpuno obustavljen danas od 9.00 do 16.00 časova na lokalitetu Bijeli buk i sutra od 15.00 do 22.30 časova na lokalitetu Tijesno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 Na magistralnom putu Banjaluka - Crna Rijeka, na lokalitetima Bijeli buk i Tijesno, danas i sutra biće na snazi višečasovne obustave saobraćaja zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu "Banjaluka - Vrbas 2015".
Saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse i vozila hitnih službi, biće potpuno obustavljen danas od 9.00 do 16.00 časova na lokalitetu Bijeli buk i sutra od 15.00 do 22 časa i 30 minuta na lokalitetu Tijesno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjeravana na alternativni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Zbog kiše koja pada, saobraćaj se ovog jutra u Republici Srpskoj odvija po mokrim i klizavim kolovozima. U usjecima i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionicama na kojima se izvode radovi, obavezno je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na kosini pored auto-puta Gradiška - Banjaluka (lokalitet Kutlešin Gaj) do 22. juna, obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci auto-puta.

Na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske Rača - Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske (Brod) - Granični prelaz Brod saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja.

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, od 7.00 do 18.00 časova saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, na dionicama magistralnih puteva Nova Topola - Klašnice jedan i lokacija Novi Grad - Novi Grad jedan, granica BiH i Hrvatske.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH i Crna Gora (Šćepan Polje), zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica, Karuše, na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će saobraćaj biti obustavljan povremeno svaki puni čas po 15 minuta, radnim danima i subotom od sedam sati do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja s magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Јednom saobraćajnom trakom saobraća se na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra.

U većem dijelu Federacije BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrim kolovozima, a povećana je i opasnost od odrona.

Na dionici auto-puta Visoko - Podlugovi, zbog redovnog održavanja, saobraćaj se u dužini od tri kilometra preusmjerava iz preticajne trake u voznu traku.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko - Gunja. Na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.