latinica  ћирилица
22/05/2015 |  09:37 | Autor: B92

Bjankijev otac: Pomišljamo i na najgore

Otac Žila Bjankija Filip rekao je da se njegov sin i dalje bori za život, ali je priznao da je njegova porodica počela da razmišlja o najgorem scenariju.

Bjanki se posljednjih osam mjeseci bori za život, poslije nesreće koju je doživio tokom trke za Veliku nagradu Јapana početkom oktobra.

Poslije dva mjeseca u bolnici u Јokaičiju, francuski vozač je prebačen u ustanovu blizu rodne Nice, gdje se trenutno nalazi.

Iako Bjanki više nije u vještački izazvanoj komi, 25-godišnji Francuz i dalje nije svjestan, a prognoze za oporavak nisu dobre.

"Žil je živ i to je najvažnije za nas. Bori se svim oružjem koje ima, ali u neurološkom smislu nisam siguran da u ovom trenutku može nešto da uradi. To što ga vidimo kako se bori daje nadu njegovim najvoljenijima, a to nam je bitno. Dok postoji život, postoji i nada, iako se svi nadamo čudu. Svaki dan je težak, a situacija je nepromijenjena. Žilov neurološki napredak nije onakav kakav bismo mi željeli da je. Svakog jutra kada ustanemo razmišljamo o Žilovom životu, ali razmišljamo čak i o njegovoj smrti. Moramo da mislimo na to jer smo u takvoj situaciji da znamo da mnogo toga može da se desi. Žil to ne želi, da bude u bolničkom krevetu. Nije to njegov život, ni mi to ne želimo. Ali, nastavljamo da se nadamo", istakao je Filip Bjanki.

Prije samo godinu dana, Bjanki je osvojio deveto mjesto na Velikoj nagradi Monaka i tako donio jedine bodove Marusji, koja sada nosi ime Menor, u Formuli 1.