latinica  ћирилица
22/05/2015 |  13:07 | Autor: SRNA

Privrednici Banjaluke i Velenja razgovarali o saradnji

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je Srni da su privrednici Banjaluke i Velenja na dvodnevnoj konferenciji preduzetnika u ovom slovenačkom gradu razmjenjivali informacije o kompanijama, mogućoj saradnji i preduzimanju koraka o sklapanju poslova.

Gavranović je naveo da je na konferenciji učestvovalo po 20 privrednika iz Banjaluke i Velenja, te stručni timovi iz gradskih uprava dva grada.

"Sa projektnim timovima danas smo dogovarali mogućnost zajedničkog učešća na regionalnim projektima, te pokušali da iskoristimo njihovo znanje i iskustva u prilivanju sredstava preko IPA fondova", rekao je Gavranović.

On je istakao da je bilo riječi i o zajedničkim nastupima projektnih timova ova dva grada, kojima će pokušati da se obezbijede sredstva iz IPA fondova, ali da je potrebno sačekati da BiH ostvari svoje obaveze da bi se se pridružila EU.

"Naša obaveza bila je da povežemo privrednike, što smo i učinili, te smatram da je ovo dobar put ka saradnji privrednika Banjaluke i Velenja, ali i rukovodstava lokalnih zajednica", naglasio je Gavranović.