latinica  ћирилица
23/05/2015 |  09:54 | Autor: Nezavisne

Stevandić: Bosić i Tadić kao Divjak i Pejanović

Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i član Glavnog odbora SDS, koji je zamrznuo svoju funkciju u toj stranci, kaže da se Mladen Bosić i Ognjen Tadić u Sarajevu ponašaju kao Јovan Divjak i Mirko Pejanović, koje su Bošnjaci, tačnije SDA, izabrali na funkcije.

On kaže da je nakon izbora i SDS zvao ljude da mijenjaju stranu, ali da se nije uspjelo u tome, te da su za to krivi Bosić i Tadić, koji su, kako kaže, nakon izgubljenih izbora morali podnijeti ostavke, a ne sami sebe nagraditi funkcijama u Sarajevu.

U intervjuu za Nezavisne novine na pitanje zbog čega je zamrznuo svoje članstvo u SDS, Stevandić je odgovorio: "Prvo zbog sunovrata nacionalne politike i tretiranja Bakira Izetbegovića kao poslodavca, a ne partnera. S partnerom se pregovara, a poslodavac se sluša. Poslodavcu ne smijete prigovoriti kad plaća advokate osumnjičenima za terorizam, a sami nećete i ne plaćate Srbima optuženim za ratne zločine. Takođe neće da kažu da će izaći iz vlasti ako Bakir ne povuče deklaraciju koja ugrožava RS, već se trude da budu što tiši, a što ohrabruje sve koji kidišu na RS. O DŽaferoviću da ne pričam. Mogli smo bar staviti na dnevni red zahtjev za njegovu smjenu i ne bi ga smijenili jer o tome odlučuju Bošnjaci. Zato su hrabri da od mene traže da vratim mandat kad na to ukažem, što je sramota. Sve to narod vidi, a ja neću da ćutim. Mnogi smatraju da se Mladen Bosić i Ognjen Tadić, koji su od poraza SDS-a napravili karijeru, ponašaju u Sarajevu kao Јovan Divjak i Mirko Pejanović u ratnom periodu, jer su ih izabrali Bošnjaci, tačnije SDA, a ne srpska većina. To su komentari iz Dobrovoljačke. A o jedinstvu u Republike Srpske je skoro zabranjeno pričati. Što se tiče mog opozicionog rada, sve što sam rekao potpisujem, ni za miligram nisam promijenio ni mišljenje ni politiku."