latinica  ћирилица
24/05/2015 |  09:27 | Autor: SRNA

Obustava saobraćaja na putu prema Јahorini

Na dijelu regionalnog puta od mjesta Klek /skretanje za naselje Tilava/, prema Јahorini do mjesta Tvrdimići, za danas je najavljena obustava saobraćaja zbog održavanja brdske auto-trke Nagrada Istočnog Sarajeva 2015.

Saobraćaj na dionici dugoj pet i po kilometara biće potpuno obustavljen od 9.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

U Banjalici će, zbog izgradnje vrelovoda, do večeras u 20.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, dio od Vidovdanske do Ulice Ranka Šipke. Za vrijeme obustave, biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

U većem dijelu Srpske saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje, pa iz AMS pozivaju na poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na sanaciji klizišta pored autoputa Gradiška - Banjaluka, na lokalitetu Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa.

Na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske Rača - Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Brod/ - Granični prelaz Brod saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja.

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, od 7.00 do 18.00 časova saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, na dionicama magistralnih puteva Nova Topola - Klašnice jedan i lokacija /Novi Grad/ - Novi Grad jedan, granica BiH/Hrvatske.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će saobraćaj biti obustavljan povremeno svaki puni čas po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Јednom saobraćajnom trakom saobraća se na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra.

AMS Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske do kraja maja sprovodi akciju "Ne kucaj, da se ne bi zakucao" kojom se želi ukazati na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju, s naglaskom na one koji koriste mobilni telefon dok voze.

U većem dijelu FBiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrim kolovozima.

Na autoputu Zenica jug - Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se saobraćaj na dionici Visoko - Podlugovi, u dužini od tri kilometra, preusmjerava iz preticajne u voznu traku.

Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko - Gunja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.