latinica  ћирилица
25/05/2015 |  08:44 | Autor: RTS

Pljuskovi i grad širom Srbije, poplavljene ulice u Golupcu

Јaka kiša, u pojedinim mjestima praćena gradom, zahvatila je više okruga u zemlji. Najteže je na području Golupca i Velikog Gradišta.
Srbija - Nevrijeme - Foto: RTS
Srbija - NevrijemeFoto: RTS

Ulice u centru Golupca su poplavljene kao i vozila, ali voda se polako povlači. Lokalne vlasti proglasile su vanrednu situaciju. Centar grada još nema struju.

Јako nevrijeme sa gradom zahvatilo je ranije paraćinsku opštinu i napravilo veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

Grad je padao u selima Bošnjane, Popovac i Zabrega. U atarima ovih sela najviše su stradale bašte i kukuruzi, javlja dopisnik RTS-a.

Nevrijeme sa gradom je trajalo oko petnaest minuta, a jaka kiša padala je i u Ćupriji, Јagodini i Rekovcu.

U nevremenu koje je nakon samo deset dana, ponovo zahvatilo opštinu Ćićevac, prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini, najveće štete pretrpjelo je poljoprivredno zemljište u naseljenim mestima Lučina, Ćićevac i Pojate.

Kiša i grad veličine trešnje, koji su padali desetak minuta, prema prvim procjenama najveću štetu pričinili su vinogradima i strnim žitima, ječmu i pšenici.

I u Novom Sadu je nevrijeme praćeno jakom kišom izazvalo veliko probleme u saobraćaju.

Ulične bujice u Novom Sadu (foto: Tanjug)

U saopštenju se navodi i da će u Beogradu u ponedjeljak biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a da se intenzivnije padavine očekuju u jutarnjim satima.

Vjetar će biti slab i umjeren, južni i jugozapadni, najniža temperatura 14, a najviša dnevna 20 stepeni.

Kada je riječ o vremenu za narednih sedam dana, iz RHMZ-a navode da se u utorak i srijedu očekuje promjenljivo oblačno, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U srijedu će biti i vjetrovito, a u četvrtak suvo sa dužim sunčanim periodima. Temperatura će biti ispod prosječnih vrijednosti.

Od petka će biti pretežno sunčano sa rjeđom pojavom pljuskova sa grmljavinom u planinskim predjelima, a temperatura u postepenom porastu.