latinica  ћирилица
25/05/2015 |  11:19 | Autor: TANЈUG

Predsjednik Italije u posjeti Srbiji

Predsjednik Italije Serđo Matarela započeo je zvaničnu posjetu Srbiji susretom sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Nikolić i predsjednik Italije Serđo Matarela - Foto: TANЈUG
Nikolić i predsjednik Italije Serđo MatarelaFoto: TANЈUG

Italijanskom predsjedniku, koji u Beograd dolazi na poziv predsjednika Nikolića, ispred Palate Srbije priređen je svečani doček uz intoniranje himni dvije države i smotru garde.

Poslije toga slijedi "tet-a-tet" razgovor dvojice predsjednika, a zatim će se održati razgovori delegacija Srbije i Italije.

Matarela i Nikolić potom će se obratiti novinarima.

U toku popodneva predsjednici Srbije i Italije položiće vijence na Italijansko vojno groblje i srpsku Spomen - kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svjetskom ratu na Novom groblju.

Matarela će se tokom dana sastati i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a obratiće se i poslanicima u parlamentu na posebnoj sjednici.

Cilj današnje posjete predsjednika Italije Serđa Matarele Beogradu je unapređenje bilateralne saradnje sa tom državom koja Srbiji pruža veliku podršku u evrointegracijama, izjavila je savjetnica predsjednika republike Stanislava Pak.