latinica  ћирилица
25/05/2015 |  11:22 | Autor: TANЈUG

Vučić i Bramerc: Nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslije sastanka sa glavnim tužiocem Haškog suda Seržom Bramercom da će se u slučaju Vojislava Šešelja postupati u skladu sa zakonom Srbije i međunarodnim javnim pravom.
Sastanak Vučić - Bramerc - Foto: TANЈUG
Sastanak Vučić - BramercFoto: TANЈUG

Vučić je naglasio da Vlada Srbije još nije dobila zvaničan zahtjev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.

"Po dobijanju zahtjeva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije.

U razgovoru je zaključeno da nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji Vlade Srbije i Tužilaštva Haškog tribunala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Bramerc je u posjeti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomjesečni izveštaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji treba da podnese u prvoj nedjelji juna.

Unapređena saradnja snažna prepreka nekažnjivosti

 Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zaključili su danas u Beogradu da je unapređena saradnja u regionu u predmetima ratnih zločina postala snažna prepreka nekažnjivosti.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za ratne zločine, Vukčević i Bramerc su razgovarali o unapređenju saradnje u regionu sa Haškim tribunalom.

Dva tužioca su se složila da je potrebno osnažiti mahanizme regionalne saradnje kroz realizaciju projekta oficiri za vezu i unaprijediti rad na predmetima formiranjem zajedničkih istražnih timova.