latinica  ћирилица
25/05/2015 |  15:13 | Autor: SRNA

Gašić: Vojska Srbije obavlja procjenu terorističkih prijetnji

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da je Vojska Srbije preduzela sve mjere da se terorističke aktivnosti iz regiona ne prenesu u Srbiju.

Podnoseći izvještaj o radu Ministarstva u prvom tromjesečju pred skupštinskim Odborom za odbranu i unutrašnje poslove, Gašić je rekao da na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbjednosti nije bilo ugroženih pripadnika Vojske Srbije.

On kaže da je Vojska Srbije spremna i sposobna da odgovori na sve eventualne prijetnje i da se stalno obavlja procjena izazova i rizika, prenose beogradski mediji.

Gašić je, između ostalog, podsjetio da je početkom godine okončana procedura usvajanja Individualnog akcionog plana programa "Partnerstvo za mir" kao najvišeg oblika saradnje u tom programu, koji ne podrazumijeva članstvo Srbije u NATO.

Govoreći o padu vojnog helikoptera, u kome je tokom misije spasavanja bebe život izgubilo sedam lica, Gašić je rekao da se tim slučajem bavi tužilaštvo i da će ono javnost obavijestiti šta se tačno dogodilo.