latinica  ћирилица
25/05/2015 |  16:07 | Autor: SRNA

Novaković: Snažna podrška regionalnoj saradnji

Član Stalne delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi Momčilo Novaković rekao je danas u Tirani da BiH snažno podržava proces regionalne saradnje i da će dati puni doprinos da se taj proces još brže razvija.
Momčilo Novaković (foto: oslobodjenje.ba) -
Momčilo Novaković (foto: oslobodjenje.ba)

Novaković je na 2. plenarnoj sjednici ovog tijela istakao da se cijela regija suočava sa velikim izazovima, a da se BiH nalazi u procesu prevazilaženja unutrašnjih razlika i u procesu pokretanja reformi i niza drugih aktivnosti s ciljem da bude zaustavljen dugogodišnji proces stagnacije u procesima integracije.

Na ovom zasjedanju usvojena je Deklaracija u kojoj se ističe važnost uloge parlamenata u procesu integracija, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Uoči plenarne sjednice izabrani su članovi tri glavna komiteta ovog tijela, a Novaković je izabran u Glavni komitet za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu.

U Generalni komitet za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku izabran je član Stalne delegacije BiH Hanka Vajzović, dok je u Glavni komitet za pravosuđe, unutrašnje poslove i saradnju u oblasti bezbjednosti PSSEECP-a izabran član Stalne delegacije BiH Bariša Čolak.

Nakon Albanije, jednogodišnje predsjedavanje ovom tijelom preuzela je Bugarska.