latinica  ћирилица
25/05/2015 |  17:26 | Autor: SRNA

Ivanić: Posjeta pape Franje proteći će u najboljem redu

Posjeta pape Franje Sarajevu sa bezbjednosnog aspekta proteći će u najboljem redu, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nakon sastanka sa članovima Pododbora za bezbjednost o pripremama u vezi sa posjetom poglavara Vatikana.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je Štab akcije "Mir vama Sarajevo 2015." - Foto: SRNA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je Štab akcije "Mir vama Sarajevo 2015."Foto: SRNA

- Prisustvovao sam sjednici Pododbora za bezbjednost povodom dolaska pape Franje u Sarajevo i obavio razgovore sa svim ljudima koji su uključeni u pripremu bezbjednosnog aspekta. Bilo je zadovoljstvo čuti da je ambijent i način na koji su dogovarali detalje na visokom nivou - rekao je Ivanić.

On je istakao da je saradnja u Pododboru izuzetno dobra, te da će sve ljude koji budu dolazili pratiti policija Republike Srpske i Federacije BiH.

Govoreći o značaju posjete pape Franje BiH, Ivanić je istakao da su najbitnije poruke, te da je riječ o čovjeku koji se pokazao kao "narodski" i koji poznaje život "običnih" ljudi.

- Uvjeren sam da će svojim porukama o univerzalnim vrijednosti papa Franjo dati prostora i BiH da se i ovdje, umjesto svađa i sukoba, više razmišlja o kompromisima i dogovoru - rekao je Ivanić.

Posjeta pape Franje BiH planirana je za 6. juni i pratiće je moto "Mir vama". To će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH.