latinica  ћирилица
26/05/2015 |  11:25 | Autor: SRNA

Gradiška- Dončić ponovo odbio da preda dužnost Grahovcu (VIDEO)

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška Uroš Grahovac ni danas nije preuzeo dužnost od smijenjenog predsjednika Radislava Dončića, iako je Okružni sud Banjaluka 21. maja donio rješenje da su legalne odluke o smjenama skupštinskog rukovodstva donesene na vanrednoj sjednici.

Grahovac je rekao da se danas oko 9.00 časova sastao sa Dončićem, ali da je on odbio da preda dužnost, "pravdajući se da rješenje nema pouku o pravnom lijeku".

- Dončić je ranije izjavljivao da će predati dužnost kada Sud donese odluku. U sudskom rješenju navodi se da po prijemu odluke Dončić bez odgađanja mora da preda dužnost, a s obzirom na to da je riječ o upravnom aktu nema pouke o pravnom lijeku, što ne odgađa izvršenje - naveo je Grahovac.

On je dodao da će o svemu obavijestiti Okružni sud u Banjaluci.

Povodom toga što je Okružni sud u Banjaluci donio rješenje, iz opštinske uprave najavili su konferenciju za novinare u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci, kojoj će prisustvovati smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Gradiška Radislav Dončić, načelnik ove opštine Zoran Latinović, poslanik u PS BiH Đorđo Krčmar i poslanici u NSRS Milan Švraka i Goran Đorđić.

Na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška 23. februara nova skupštinska većina, koju čini 10 odbornika SNSD, dva DNS, jedan Narodne stranke "Radom za boljitak" i četiri odbornika koji su istupili iz Kluba SDS, donijela je odluke o smjenama skupštinskog rukovodstva, načelnika odjeljenja u lokalnoj upravi, direktora i nadzornih odbora javnih ustanova i preduzeća.