latinica  ћирилица
27/05/2015 |  13:43 | Autor: RTRS

Božović ponovo u igri za klupu Zvezde

Crnogorski fudbalski stručnjak Miodrag Grof Božović nalazi se na korak do preuzimanja funkcije šefa stručnog štaba Crvene zvezde.
Miodrag Božović - Foto: Novosti.rs
Miodrag BožovićFoto: Novosti.rs

Nakon najavljene ostavke Nenada Lalatovića popularni Grof je bio najveća želja rukovodstva srpskog vicešampiona, kontakt je ekspresno uspostavljen, ali je Božović eksplicitno poručio da zbog zdravstvenih problema želi da napravi pauzu u trenerskoj karijeri.

Međutim, "mozzartsport" prenosi pisanje podgoričkih Dnevnih novina kako se situacija oko angažmana Božovića na klupi kluba sa "Rajka Mitića" iznenada promijenila.

Naime, Božović je tokom utorka boravio u Beogradu i obavio preliminarne razgovore sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, osvjedočenim navijačem Crvene zvezde, o mogućnosti da preuzme kormilo nekadašnjeg kluba.

Da li taj razgovor uticao da Božović promijeni mišljenje i lati se nezahvalnog posla znaće se vrlo brzo. Kako bilo Božović je u više navrata isticao da mu je životna želja da trenira Crvenu zvezdu, bio je pred promocijom poslije odlaska Vladimira Petrovića Pižona, ali je unosna ponuda Lokomotive poremetila Grofove i planove tadašnjeg rukovodstva.

Prema izvorima Dnevnih novina Božović će biti rješenje za duže staze i imati zadatak da oformi respektabilan tim i za evropske okvire. Nema sumnje da bi Božovićev izbor podržala kompletna zvezdaška javnost.

Riječ je o jednom od najcejnjenih stručnjaka sa ovog područja koji se dokazao u Rusiji.