latinica  ћирилица
28/05/2015 |  14:51 | Autor: SRNA

Čubrilović: Opredijeljenost za napredak u evorpskim integracijama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da postoji jasna opredijeljenost Srpske i drugih nivoa vlasti u BiH za napredak na putu evropskih integracija.
Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Predsjednik NSRS Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović jeu razgovoru sa članovima Evropskog parlamenta istakao da je Parlament Republike Srpske spreman da aktivno radi na donošenju reformskih zakona koji će biti usklađeni sa evropskim standardima, u cilju unapređenja pravne sigurnosti i stvaranja povoljnijih uslova za razvoj realnog sektora.

On je podsjetio da je NSRS jednoglasno usvojila Izjavu evropskom putu BiH, i naglasio da je važno da građani Republike Srpske i BiH dobiju konkretne projekte i pomoć od institucija EU, da bi se jačala infrastruktura neophodna za privredni, ekonomski i ukupni razvoj, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Članovi Evropskog parlamenta su na Čubrilovićevu inicijativu prihvatili poziv da posjete Narodnu skupštinu RS i obrate se poslanicima.

Čubrilović se tokom dvodnevne posjete Briselu u odvojenim susretima sastao sa predsjedavajućim Komiteta za jugoistočnu Evropu i zapadni Balkan Edvardom Kukanom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom i poslanikom Evropskog parlamenta Ivom Vajglom, sa kojima je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Sastancima je prisustvovao i šef Misije BiH u Briselu Igor Davidović.