latinica  ћирилица
28/05/2015 |  16:32 | Autor: SRNA

Banjaluka: DNS uzdržan prilikom glasanja

Odbornici DNS-a na sjednici Skupštine grada Banjaluka bili su uzdržani prilikom glasanja o usvajanju programa rada i finansijskog plana Gradske razvojne agencije Banjaluka za 2015. godinu, čime su iskazali nezadovoljstvo nedostatkom komunikacije sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem.

Odbornik DNS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić rekao je da se to nezadovoljstvo odnosi na rad gradonačelnika, ističući da sa SNSD-om, kao koalicionim partnerom, nema nikakvih problema, jer su oni njihov strateški partner.

"Osim što u gradu nema investiranja u sanaciju saobraćajnica niti drugih programa koji su usvojeni u prethodnom periodu, ali nisu realizovani, gradonačelnik Banjaluke nije našao za shodno da sa nama obavi razgovor od 12. maja", rekao je Bosančić novinarima u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da od početka funkcionisanja Skupštine grada ima nesuglasica i trzavica, te određenih problemčića i uvijek je kretanje u krug i vraćanje na početak sa koalicionim partnerima.

"Nema razloga da ne funkcionišemo, ali ako neko želi da istupi to je njegov problem, a ne naš", istakao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, DNS je pokazao da ostaje pri svom stavu i politici koju su dobili iz Gradskog odbora stranke, te da je njihovo pravo ako žele da bez iakakvih obrazloženja za nešto glasaju, a za nešto ne.

On je dodao da koaliciona većina neće sjediti "skrštenih ruku" i pustiti da bilo šta u Skupštini zavisi samo od glasova DNS-a.

Na Bosančićeve optužbe da nema komunikacije sa gradonačelnikom Banjaluke, Gavranović je rekao da apsolutno neće dozvoliti da jedna osoba nameće lični stav kao političi stav cijele gradske administracije i politike.

"Јa odgovaram građanima Banjaluke, a nisam lice koje treba da potpiše i ispuni određene zahtjeve DNS-a. Sa mnom nema problema, uvijek sam spreman da sve dogovaram, ali jednostavno nisam imao dovoljno vremena da se bavim nekim sitnim i banalnim stvarima", dodao je Gavranović.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Duško Račić rekao je da je sigurno da postoji interes da postojeća koalicija nastavi da funkcioniše.

"Stav SNSD-a je jasan. Blokiranje rada skupštine, ucjenjivanje i određeni zahtjevi koji nisu realni u ovom trenutku ne dolaze u obzir, niti će SNSD ikoga tjerati iz koalicije", istakao je Račić.

On je napomenuo da je dosadašnji tok Skupštine pokazao da većina postoji, jer su sve dosadašnje tačke dnevnog reda usvojene sa potrebnom većinom.