latinica  ћирилица
28/05/2015 |  16:59 | Autor: SRNA

"Uklanjanje srpske zastave provokacija u režiji režima"

Nova srpska demokratija /NOVA/ ocjenjuje da uklanjanje srpskih zastava istaknutih na svadbenom veselju u Kolašinu predstavlja čistu provokaciju srpskog naroda u režiji vladajućeg režima.

Iz NOVE ukazuju da je maltretiranje ljudi koji su došli na slavlje i istakli zastavu sa grbom Nemanjića, koju smatraju svojom, čin koji pokazuje da aktuelna vlast ne želi da prestane sa pritiscima na Srbe u Crnoj Gori i uskraćivanjem njihovih prava.

"Trobojka je zastava svih Srba i duboko je ukorijenjena u tradiciji Crne Gore, pa zato i smeta onima za koje istorija počinje od 2006. godine", ističu iz NOVE.

Oni smatraju da su za ovaj podli čin u Kolašinu najmanje krivi lokalni policajci koji pokušavaju da od 350 evra prehrane porodice, već se inspirator ovakvih šovinističkih ispada, kojima se pokušava narušiti ideja srpsko-crnogorskog pomirenja, nalazi u "vrhu vlade Crne Gore i ANB-a".

"Ta i takva vlast nije prstom mrdnula kada su u Ulcinju stotine albanskih zastava dočekale zločinca i teroristu Hašima Tačija. Tada niko nije smio da pisne o Zakonu o državnim simbolima", navodi se u saopštenju i dodaje da ovakvih primjera ima na desetine, od Tuzija do Plava i nigdje nije zabilježeno da je vlast zabranila isticanje tih zastava.

NOVA ocjenjuje da maltretiranje Srba u Kolašinu pokazuje osionost i bahatost vlasti.

Nova srpska demokratija poručila je svim Srbima da im niko ne može zabraniti da ističu svoje nacionalne simbole, jer su to su simboli tradicionalne Crne Gore pod kojima je Crna Gora postala slavna.

"NOVA neće dozvoliti ovakve pokušaje asimilacije i izlive šovinizma, i obećavamo aktuelnoj vlasti da će joj se ovakvi sramni potezi, a i drugi koje pamtimo, vrlo brzo vratiti kao bumerang", poručuju iz NOVE.

Policija u Kolašinu zatražila je da, zbog zakonskih propisa, budu uklonjene zastave Srbije koje su bile istaknute na dva svadbena veselja i najavila novčane kazne.

Stupanjem na snagu Zakona o državnim simbolima već je izrečeno nekoliko novčanih kazni u Kolašinu zbog isticanja simbola drugih država.