latinica  ћирилица
30/05/2015 |  18:03 | Autor: RTRS

Navijači FK Sarajevo pretukli petoricu mladića iz Čačka (VIDEO)

Petorica motociklista iz Čačka pretučeno je u Sarajevu, a jedan od njih je zbog težine povreda zadržan u bolnici Kasindo!
Sarajevo (Foto: skyscrapercity.com) -
Sarajevo (Foto: skyscrapercity.com)

Prema pisanju federalnih medija, na njih je nasrnulo oko 20-ak navijača FK Sarajevo, a prema riječima mladića, policija Kantona Sarajevo nije intervenisala.

Petorica motorista iz Čačka, nakon motorijade na Palama, odlučilli su da posjete  Sarajevo i pojedu ćevape.

Ovaj obrok mogao ih je skupo koštati, jer zbog majice sa grbom Srbije, koji je jedna od njih nosio ispod prsluka, najprije verbalno, a potom i fizički napala ih je grupa mladića, ali i građana Sarajeva. Iako su pokušali, da pronađu spas u jednoj od radnji na Baščaršiji, to im nije pošlo za rukom.

Јedan od napadnutih motorista zadobio je teže povrede glave, nakon čega je hitno smješten u bolnicu Kasindo u Istočnom Sarajevu, gdje ga je pregledao dežurni ljekar.

Motoristi iz Čačka kažu da ih sarajevska policija nije ni pokušala zaštititi, već ih je samo otpratila do entitetske granice sa Republikom Srpskom. Zato su sve ono što im se dogodilo u Sarajevu prijavili Policijskoj stanici u Palama.

Prema nezvaničnim informacijama, policija Kantona Sarajevo nema namjeru podnijeti bilo kakav izvještaj za ovaj incident, iako su sami motoristi policiji u Palama jasno rekli, da su napadnuti isključivo na nacionalnoj osnovi.