latinica  ћирилица
08/06/2015 |  13:11 | Autor: Agencije

Vavrinka: Nisam dobar kao "velika četvorka"

Švajcarski teniser Stan Vavrinka rekao je da ne misli da spada među najbolje igrače svijeta, ali da i te kako može da im parira.
Stan Vavrinka - Foto: getty
Stan VavrinkaFoto: getty

Vavrinka je u nedjelju u Parizu osvojio prvu titulu na Rolan Garosu, a drugu na Grend slem trurnira u karijeri.

On je u finalu poslije četiri seta pobijedio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i prekinuo njegov niz od 28 pobjeda.

Godinama su Rodžer Federer i Rafael Nadal smatrani najboljima, a onda se tu "umiješao" Đoković, pa zatim i Endi Marej, čime je stvorena "velika četvorka" svjetskog tenisa.

"I dalje vjerujem da nisam dobar kao oni, pošto je prošlo 10 godina na Turu, a oni su tu i sve su osvojili. Ali, dovoljno sam dobar da ih pobjeđujem na velikim turnirima i osvojim dva Grend slem trofeja", rekao je Vavrinka.

On se ovim uspjehom izjednačio upravo sa Marejem koji je trijumfovao na US openu i Vimbldonu.

"Velika četvorka' će uvijek biti 'velika četvorka'. Da li želim da se upoređujem sa njima? Ne. Samo želim da idem dalje, da napredujem i da ih pobjeđujem", rekao je 30-godišnji Vavrinka.

Prije nego što je pobijedio Nadala u Melburnu, u međusobnim duelima imao je 12 poraza iz isto toliko mečeva.

Prošlog utorka izbacio je Federera u četvrtfinalu Rolan Garosa i ostvario treću pobjedu u 19 mečeva, dok je prije finalnog duela protiv Đokovića, srpskog tenisera pobijedio tri puta uz 17 poraza.

Naredni izazov za Vavrinku biće Vimblon, jedini GS na kojem nikada nije prošao dalje od četvrtfinala. Taj turnir u Londonu trajaće od 29. juna do 12. jula.