latinica  ћирилица
18/06/2015 |  22:09 | Autor: SRNA

Diklić: Evropa će prepoznati pravo lice Hrvatske

Autor knjige "Narod bez šanse" Momčilo Diklić izjavio je večeras u Beogradu da će Evropa tek upoznati pravo lice Hrvatske koja se nikada nije raskrstila sa nacističkom i ustaškom prošlošću, što za posljedicu ima da Srba na tom prostoru više nema, odnosno da je ono malo preostalih izloženo asimilaciji i pokatoličavanju.
Beograd -  "Narod bez šanse" Momčilo Diklić - Foto: SRNA
Beograd - "Narod bez šanse" Momčilo DiklićFoto: SRNA

Diklić je ocijenio da to što sada hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović osuđuje ispisivanje "svastika" po srpskoj imovini i bogomoljama i što to čini i reprezentativac Hrvatske Davor Šuker, ne znači ništa drugo nego da je "Hrvatska završila posao sa Srbima", a sad hoće da se drugačije predstavi Evropi.

"Evropa će njih prepoznati. Više se ne mogu sakrivati", rekao je Diklić, koji se kao istoričar godinama unazad bavio problematikom nestanka Srba u Hrvatskoj.

On je naglasio da postoje neoborivi dokazi da preostali Srbi u Hrvatskoj zbog gole egzistencije i opstanka mijenjaju ime i vjeru što neumitno vodi ka njihovom krajnjem nestanku.

"Svi naši putevi vode u naš nestanak iz Krajine. Dao Bog da nisam u pravu", rekao je Diklić, koji je publici u prepunoj sali Doma ratnih vojnih invalida predstavio svoju knjigu koja sistematski i analitički govori o procesima koji su doveli da Srbi u Hrvatskoj nestanu.

Profesor Slobodan Komazec je na promociji ukazao da je sistematskim progonom, ubijanjem i asimilacijom Srba Hrvatska postala najčistija katolička država u Evropi poslije Poljske i upozorio da se oni koji tamo žive više ne smiju nazivati Srbima.

"Asimilacija uz proces katoličenja traje. Najmanje 30.000 Srba je pokatoličeno da bi sačuvali gole živote", naglasio je Komazec.

On je dodao da veliku krivicu zbog takvog položaja Srba u Hrvatskoj ima i snishodljivost srpskih vlasti, koje zbog težnje ka EU zanemaruju srpsku zajednicu koja tamo živi u nečovječnim uslovima.

"Mi zbog neke fatamorgane zvane EU stalno popuštamo Hrvatskoj, a sutra ćemo dobiti nove ucjene. Srbija u ovom trenutku ćuti, a mi smo u Hrvatskoj postali nevidljivi. SANU i SPC bi trebali reagovati i da se izradi nacrt budućnosti srpskog naroda", smatra Komazec.

Doktor Momčilo Subotić sa Instituta za Međunarodnu politiku i privredu rekao je da je za Srbe veliki problem jer ne posjeduju kulturu sjećanja, što Hrvati jako dobro koriste falsifikujući, ne samo istoriju, nego i srpsku kulturu i identitet.

On je naglasio da su Hrvati 1991. godine nastavili tamo gdje su stali 1941. godine i uz pomoć istih mentora - Vatikana, Njemačke i Vašingtona očistili Hrvatsku od Srba.

General Milisav Sekulić je podsjetio da je Alojzije Stepinac, koji "samo što nije proglešen svecem", nekoliko dana po osnivanju Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ u aprilu 1941. godine, izvjestio je Vatikan da je pokatoličeno 240.000 Srba i naglasio da se takvi izvještaji pišu i danas mada brojke nisu tako impozantne jer Srba naprosto nema.

"Hrvatski ministar za boračke kategorije 2. decembra 2008. godine je izjavila da 27.000 ustaša uživa penzije, a mi dozvoljavamo da nam oni dijele lekcije o tome kako nismo antifašisti. Zamislite oni za Kordun kažu da su tamo protiv fašista zajedno ratovali Srbi i Hrvati. I jesu, samo što je poginulo 30.000 Srba i 137 Hrvata", zaključio je Sekulić.