latinica  ћирилица
20/06/2015 |  15:50 | Autor: RTRS

Gaćinović, Stevanović i Babić za RTRS: Titula za navijače u Srpskoj (VIDEO)

Osvajanjem titule svjetskog šampiona, omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, ostvarila je možda i najveći uspijehu istoriji srpskog reprezentativnog fudbala. Veliku ulogu u tome imali su i trojica reprezentativaca porijeklom iz Republike Srpske. Banjalučanin, Srđan Babić, Trebinjac Mijat Gaćinović i Miladin Stevanović iz Bijeljine.

U razgovoru za RTRS, ova trojica mladih i talentovanih igrača posvetili su titulu navijačima iz Srpske, ali i podjelili sa nama svoje utiske nakon osvojene titule.

Na pitanje koja je tajna uspjeha ove sjajne generacije srpskih fudbalera, Gaćinović kaže da je jedan od razloga što su od početka vjerovali da su najbolji.

"Mislim da smo svi mi iz ekipe i stručnog štaba očekivali titulu i da smo vjerovali od starta šampionata. Išli smo utakmicu po utakmicu. Bilo je teških momenata, ali mi smo znali da smo najbolji i to smo pokazali i u finalu.

Gaćinović kaže da je im je pobjednički mentalitet usadio njihov selektor Veljko Paunović.

"Sigurno je da smo tu snagu i pobjedniči mntalitet imali negdje u sebi, ali mislim da je on bio glavni što se to probudilo u nama".

Mijat Gaćinović

Na najteži mogući način postali ste šampioni svijeta. U 10 dana četiri puta ste slavili u produžecima ili na penale. Kako ste se osjećali kada Vam je dodijeljen pehar za najbolju reprezenatciju svijeta?

"Stvarno ne može da se opiše takav osjećaj dok to ne doživite, a nismo još uvijek svjesni koliki smo uspijeh postigli. Želim da se zahvalim svim saigračima, svima iz stručnog štaba i saveza i navijačima koji su od početka bili uz nas".

"Želim da se zahvalim i na velikoj podršci koja je stizala iz Republike Srpske, mnogo nam je značila. Želim da ovu titulu posvetim navijačima iz Srpske, a posebno mom Trebinju, veliki pozdrav sa sve njih. Mi smo trenutno u hotelu i tu se proslavlja titula. Tu je dosta naših ljudi i super se provodimo".

I Banjalučanin Srđan Babić nije krio zadovoljstvo. Zna da se titula slavila širom Srpske.

"Čuo sam se sa mojima u Banjaluci, vidim da je ludnica. Јoš nismo svjesni šta smo napravili. Bićemo za sedam-osam dana kad se smire glave i kad sve ovo prođe", kaže Srđan.

Slavlje ispred kuće Srđana Babića u Banjaluci

Babić je odigrao sve utakmice na šampionatu i jedan je od najzaslužnijih za titulu.

"Ni jedan pehar koji sam osvojio nije ni približan ovom, tako da nisam ni mogao da sanjam kako će biti. Kad se sve završilo, osjećaj je nevjerovatan i ne bih rekao da sam jedan od najzalužnijih. Svi igrači su podjednako zaslužni, njih 21-  i hvala svima na tome.

Babić ističe da mu je drago što su razuvjerili "nevjerene Tome" prije početka šampionata.

"Nismo došli ovdje da pričamo nego da osvojimo titulu i kada smo krenuli na Novi Zeland mnogi nam nisu vjerovali i podsmijavali su se, ali mi smo uspjeli i pokazali smo svima koliko ova generacija može sa ovim selektorom. Vidim po društvenim mrežama da se dosta slavilo. Ovo je čini mi se prvi put da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo kao Srbija. Pozivam sve navijače da dođu u ponedjeljak u Beograd da proslavimo zajedno titulu", ističe Babić.

I Miladin Stevanović kaže da je ovo je nevjerovatan uspjeh za ovako malu državu kao što je Srbija.

"Pobjedili smo Brazil koji je osvajao SP četiri ili pet puta, nisam siguran. Јoš se utisci sabiraju i sigurno da ćemo biti svjesni za tri ili četiri dana šta smo napravili. Čujemo da se slavi i Srbiji i RS i puno nam je drago što smo usrećili srpski narod".

Stevanović kaže da su nakon susreta svi plakali od sreće.

Miladin Stevanović

"Suza je bilo i u mojim očima. Јa sam igrao i protiv Amerike i protiv Mađarske. Teže je kad ne igraš i kad ne možeš da osjetiš to na terenu. Јedva sam čekao da sudija samo svira kraj utakmice poslije gola Maksimovića i onda smo svi utrčali na teren i suze su bile na svakom licu".

"Čuo sam od mojih iz Bijeljine da se slavi širom RS i od drugara iz Beograda da je u cijeloj Srbiji fešta, ali mi još ne možemo da zamislimo kakav je to haos. Vidjećemo u ponedjeljak kad stignemo da proslavimo titulu sa našim narodom.Ovo je stvarno nevjerovatan uspjeh. Titulu bih posvjetio mojim roditeljima i najbližoj porodici, drugarima, djevojci Cveti, ali i svim navijačima u Srpskoj i Srbiji".

Razgovarao: Aleksandar Kolunija