latinica  ћирилица
25/06/2015 |  07:57 | Autor: Agencije

Opsada Lazarata, policija kontroliše prilaze albanskom gradu droge

Albanska policija je prekinula akciju u selu Lazarat sinoć oko ponoći zbog potpunog mraka, a konačni obračun sa naoružanom grupom očekuje se danas, prenijeli su albanski mediji. Svi prilazi selu su pod potpunom kontrolom policije.
Albanska policija (foto: m.time.ikub.al) -
Albanska policija (foto: m.time.ikub.al)

Policija je do sada je uhapsila 11 članova grupe, među kojima su se četvoro predali, od 21 osobe za kojom je raspisana potjernica, navode mediji.

Naoružana grupa je u srijedu ujutru u selu Lazarat pucala na policiju, kada je jedan pripadnik policije poginuo, a dvojica ranjena.

Albanski premijer Edi Rama odao je poštu poginulom Ibrahimu Baši, bivšem oficiru vojske, koji je služio u misiji NATO-a u Avganistanu, prenijela je agencija AFP.

"Vjerujem da svi Albanci koji poštuju integritet i hrabrost policije danas žale", rekao je Rama.

Albanska policija uputila je sinoć više od 400 pripadnika specijalnih snaga RENEA i lokalne policije u selo Lazarat u okviru hvatanja osumnjičenih za pucnjavu na specijalne snage.

U saopštenju državne policije se navodi da je identifikovan 21 osumnjičeni za ranije danas oružani napad na policijske snage, javila je albanska agencija ATA.

Policija je u saopštenju apelovala da se osumničeni predaju, kao i na građane i lokalnu vlast da sarađuju sa policijskim snagama.

Naoružana grupa je rano jutros u selu Lazarat pucala na policiju, kada je jedan pripadnik specijalnih snaga poginuo, a dvojica ranjena.

Albansko selo Lazarat, nadomak Đirokastre, poznato je kao albanska "fabrika za proizvodnju marihuane".