latinica  ћирилица
25/06/2015 |  11:12 | Autor: SRNA

Dodik u bolnici posjetio majku tri poginula borca (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas sedamdesetsedmogodišnju Milevu Lazarević, majku tri poginula borca Vojske Republike Srpske, koja se nalazi na liječenju u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.
Dodik u posjeti sedamdesetsedmogodišnjoj Milevi Lazarević - Foto: SRNA
Dodik u posjeti sedamdesetsedmogodišnjoj Milevi LazarevićFoto: SRNA

Dodik je ovom prilikom rekao da je najvažnije da se majka Mileva sada osjeća bolje i to zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe Helikopterskog servisa Srpske koji su se prevezli iz Vlasenice u Banjaluku, ali i pažnjom ljekara u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

"Pažnja i stručnost ljekara i naša pažnja sigurno će doprinijeti da se majka bolje osjeća i da sve na kraju bude dobro", rekao je Dodik tokom posjete.

On je naglasio da se u opštoj galami, kada se sve dobro pokušava pokriti lošim stvarima, ne priča o pomoći koju oboljelima, socijalno ugroženima, porodicama poginulih, djeci i drugim građanima daje kabinet predsjednika Srpske, ali da njemu kao predsjedniku u političke svrhe to i ne treba.

"Mnogi koji su bili u prilici da prime pomoć to znaju, i to je jedino važno, sve drugo nije važno", rekao je Dodik kojem je majka Mileva zahvalila za posjetu i pomoć.

I Milevin sin Zoran Lazarević zahvalio je za pomoć i rekao da je predsjednik Srpske i ranije pomagao njegovoj majci i njihovoj porodici.

"Živimo od majčine nacionalne penzije i od toga pomažemo bratićima i sestrićima jer niko od nas nije imao ništa od imovine. Sada nam je samo bitno da majka poživi", rekao je Lazarević, dodajući da je ova porodica osim braće u ratu izgubila i zeta, da im je otac umro, a da se sestra ubila.

Načelnik Klinike za kardiovaskularne bolesti Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka Tamara Preradović rekla je da su Milevi Lazarević urađene osnovne dijagnostičke pretrage, uključena terapija i da je pacijentkinja sada stabilno.