latinica  ћирилица
25/06/2015 |  12:48 | Autor: TANЈUG

Grčka dostavila nove prijedloge kreditorima

Grčka vlada je danas predala kreditorima revidirani plan reformi za dobijanje preostale finansijske pomoći, u trenutku kada se ministri finansija evrozone pripremaju za nastavak pregovora u Briselu o grčkoj dužničkoj krizi, javlja njujorška agencija "Blumberg".

"Na ministrima finansija evrozone je sada da razmotre nove prijedloge kako bi utvrdili da li zadovoljavaju zahtjeve kreditora", izjavio je austrijski ministar finansija Јerg Šeling novinarima uoči početka sastanka evrogrupe.

Loptica je sada prebačena u dvorište evrogrupe, pošto je grčki premijer Aleksis Cipras završio vanredni sastanak sa šefovima tri međunarodna kreditora - Evropske centralne banke, Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, navodi njujorška agencija.

Sastanak ministara finansija evrozone o rješenju grčke dužničke krize završen je sinoć bez dogovora, pošto kreditori nisu prihvatili revidirani plan reformi koji je zvanična Atina dostavila da bi deblokirala isplatu preostale kreditne pomoći Grčkoj, a zatim je grčka delegacija odbila kontrapredloge povjerilaca, javile su agencije.