latinica  ћирилица
25/06/2015 |  12:50 | Autor: SRNA

Savjet Evrope: Јačati međudržavnu saradnju i povjerenje

Parlamentarne delegacije BiH i zemalja regiona u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope pozvali su na jačanje međudržavne saradnje i povjerenja, te rješavanje svih otvorenih pitanja dijalogom.
Savjet Evrope - Foto: SRNA
Savjet EvropeFoto: SRNA

Na sastanku u Strazburu, čiji je domaćin bio predsjedavajući delegacije BiH Senad Šepić, usaglašeno je da delegacije zemalja regiona kroz buduće partnerstvo i dogovor rade na daljem unapređenju međusobnih odnosa.

Razgovorano je i o saradnji delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, jačanju saradnje između zemalja regiona i zajedničkom nastupu prema Savjetu Evrope i EU, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Istaknuto je da treba razvijati saradnju s ciljem afirmacije i zajedničkih interesa da bi se tima jačala uloga i pozicija, kako regiona, tako i svake od zemalja.

Učesnici sastanka pozdravili su i brojne aktivnosti, kulturna i politička dešavanja koja je BiH realizovala i planira realizovati povodom predsjedavanja Savjetom Evrope.

Prisutnima je predstavljena Svetislava Bulajić, koja je kandidat za poziciju generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope