latinica  ћирилица
25/06/2015 |  15:50 | Autor: TANЈUG

Vučić pozvao Ciprasa u Beograd

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je grčkog kolegu Aleksisa Ciprasa da posjeti Srbiju i zahvalio Vladi Grčke na nepromijenjenom stavu prema KiM.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić, koji je razgovarao sa šefom grčke diplomatije Nikosom Kocijasom, istakao je da Srbija smatra Grčku iskrenim prijateljem i da sa velikom pažnjom prati dešavanja na ekonomskom planu.

Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti energetike i trgovinske razmjene.

Ministar Kocijas naglasio je da u posjetu Srbiji dolazi kao prijatelj, da Grčka želi da pomogne Srbiji da što prije postane članica EU i da daje punu podršku što skorijem otvaranju prvih poglavlja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

- Naše iskustvo u pregovorima sa EU je dobro i rado ćemo vam ga ustupiti. Ako radimo zajedno, možemo da pomognemo Evropi da bude bolja u pregovorima sa Srbijom - istakao je Kocijas i potvrdio dolazak grčkog premijera Ciprasa u Srbiju, u julu ili septembru ove godine.

Tokom sastanka zaključeno je da će dvije zemlje intenzivnije sarađivati na svim poljima i dogovoreno formiranje zajedničke tehničke grupe koja će se baviti ekonomskim pitanjima.

Grčka će podržati i održavanje Balkanske konferencije za migracije kako bi zemlje regiona pokušale da nađu zajedničko rješenje za povećan broj tražioca azila.

Kocijas je prethodno razgovarao sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.