latinica  ћирилица
25/06/2015 |  16:18 | Autor: SRNA

Ivanić sa bivšim liderima regije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas u Sarajevu sa učesnicima međunarodne konferencije "Društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo" i Kluba de Madrid o evropskom putu BiH i zemalja regiona, te o stabilnosti u regionu.

Ivanić je sagovornike - bivše predsjednike Srbije Borisa Tadića, Hrvatske Stjepana Mesića, Poljske Aleksandra Kvašnjevskog, bivšeg predsjednika Vlade Grčke Јorgosa Papandreua, te Zlatka Lagumdžiju iz Kluba de Madrid i Društva zajedničkih vrijednosti informisao o situaciji u BiH i aktivnostima na usvajanju reformske agende.

Tokom susreta je razgovarano o ekonomiji kao faktoru izgradnje društva zajedničkih vrijednosti, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Projekat Društvo zajedničkih vrijednosti je globalna inicijativa Kluba de Madrid osmišljena kao odgovor na pozive svjetskih lidera za izgradnju mehanizama i akcionih planova koji se odnose na izazove usljed etničkih, kulturnih, vjerskih i drugih razlika identiteta, uz poštovanje ljudskog dostojanstva i suživota.