latinica  ћирилица
25/06/2015 |  20:30 | Autor: RTRS

Cvijanović: Iskonstruisana afera sa smišljenim ciljem (VIDEO)

Obraćajući se poslanicima u Narodnoj skupštini premijerka Željka Cvijanović istakla je da je ovo iskonstruisana afera sa smišljenim ciljem.

- Baveći se ovim što jeste montirana afera licitirali ste ko su sagovornici na snimku, o mjestima gdje su nastali, da je nastao u Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu turizma. Neki, za koje smatram da znaju ko je montirao snimak, tvrde da je osoba na snimku moja jetrva, neko iz mog kabineta, moja snaha. Zar ne mislite da je to ugrožavanje privatnosti i porodice? - istakla je Cvijanovićeva.

Istakla je da materijal koji je sakupljan i pripremljen nije stigao do sudnice zato što je nevalidan.

-  Svoja saznanja dijelim sa zvaničnim organima. Ovdje ste ukrštali argumente da je to snimak u komadu, da je iz dijelova, da je autentičan ili nije. Spominjali ste forenziku, vještačenje, čuli smo specijalnog tužioca, naglasila je ona i upitala zašto to nije poslano na vještačenje.

Istakla je da je nedopustivo se u NS RS licitira ko su sagovornici, iznose lokacije, imena ljudi.

- Pitate se zašto neko nije proveo istragu uključujući i mene. Hoćete da se bavimo istražnim radnjama, a ja to neću raditi - rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka je naglasila da je Vlada formirana na regularan način i da je bila normalna raspodjela izbornih mandata.

-  Mandati treba da pripadaju strankama a ne pojedincima, to je i moje mišljenje, ali tako nešto se nikada nije dogodilo. Nije bilo pokušaja, niti je izvršeno krivično djelo od strane mene, dodala je ona.

Cvijanovićeva je naglasila da nijednom nije nazvala nikoga iz pravosuđa da bilo šta uradi.

- Nepristojno je da pojedinci iz opozicije puštaju snimak dok ja imam izlaganje. Gospodo opozicionari, pokušali ste pomoću nekoga drugog da spriječite formiranje vlasti. I tada se znalo da će poslanici otići iz vaših redova jer su gledali kako su se neki ponašali tokom kampanje, a neki nakon što su vidjeli ponašanje njihovih kolega u Sarajevu - rekla je  Cvijanovićeva.

Istakla je da nije bilo kupovine poslanika i da nema potrebe za vrijeđanjem poslanika koji su napustili opoziciju.

- Željka Cvijanović nije kupila nijednog poslanika, niti ima potrebe da to radi, niti misli da je neko na prodaju - zaključila je premijerka.