latinica  ћирилица
26/06/2015 |  13:16 | Autor: RTRS

Konzum partner projekta "Sportske igre mladih"

Konzum d.o.o. Sarajevo partner je projekta Sportske igre mladih koji će okupiti mlade sportiste i sportiskinje u 28 gradova BiH. Ove igre promovišu način života zasnovan na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fer-pleju.
Igre mladih (foto: www.igremladih.ba) -
Igre mladih (foto: www.igremladih.ba)

Od 26. juna do 12. augusta djevojčice i dječaci u dvije starosne kategorije, 2000. godište i mlađi i 2004. godište i mlađi, takmičiće se u fudbalu, rukometu, košarci, tenisu, stonom tenisu, odbojci, atletici, odbojci na pijesku, šahu i popularnoj igri "između dvije vatre".

Direktorica Sektora marketinga u Konzumu Irena Miličević kaže da se Konzum stalno zalaže za unaprijeđenje sporta i razvoj sportskih talenata u BiH i da će ovaj projekat pomoći da djevojčice i dječaci sklope nova prijateljstva, razviju takmičarski duh, dobro se zabave i osvoje vrijedne nagrade.

Gradovi u kojima će se takmičenja odvijati su Sarajevo, Konjic, Goražde, Široki Brijeg, Mostar, Čapljina, Vitez, Zenica, Srebrenik, Tuzla, Gradačac, Orašje, Brčko, Srebrenica, Zvornik, Bijeljina, Bihać, Velika Kladuša, Livno, Bugojno, Travnik, Doboj, Tešanj, Visoko, Gradiška, Kozarska Dubica i Zavidovići.

Oni koji to žele mogu da se prijave preko stranice www.igremladih.ba.