latinica  ћирилица
26/06/2015 |  14:03 | Autor: TANЈUG

Tunis: Teroristički napad u hotelu, 37 žrtava (VIDEO)

U oružanom napadu na hotel na plaži u gradu Sus ubijeno je 37 osoba, ranjeno 36, a u pucnjavi je ubijen najmanje jedan napadač, izjavili su bezbjednosni izvori.
Tunis: Terorizam na plaži    (Foto:twitter) -
Tunis: Terorizam na plaži (Foto:twitter)

Teroristi su napali dva hotela u turističkom mjestu Sus i ubili najmanje 37 osoba, javlja AP.

Najmanje pet britanskih državljana je među 37 ubijenih , izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond.

Prema riječima očevidaca, teroristi su otvorili vatru na civile na obližnjoj plaži. Ove tvrdnje su potvrđene uznemirujućim fotografijama žrtava koje su objavljene na društvenim mrežama.

- Napad se dogodio u dva hotela. Ima 37 mrtvih, barem za sada i 36 povrijeđenih. Akcija je i dalje u toku, a jedan od napadača je ubijen - rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Mohamed Ali Aru.

Rojters javlja da je došlo do vatrenog obračuna napadača i policije, kao i da je najmanje jedan napadač ubijen.

Prema prvim informacijama, napad je izveden na plaži u blizini hotela Imperial Marhaba, čuli su se pucnji i jedna jača detonacija, a trenutno u toj oblasti vlada panika i nema preciznih informacija.

Grad Sus je popularna turistička destinacija i zapadni mediji javljaju da tamo ima mnogo turista iz Velike Britanije.

Foto: Twitter

Pojedine turističke agencije iz Srbije, takođe nude aranžmane u jednom od napadnutih hotela. Kako list Blic saznaje, prema nepotvrđenim informacijama, među žrtvama nema građana Srbije.

Vlasti u uvoj zemlji su u povišenom stanju pripravnosti od kada su islamisti u martu napali muzej Bardo u glavnom gradu i ubili grupu stranih turista.