latinica  ћирилица
26/06/2015 |  15:29 | Autor: RTRS

Lopare: Samohranoj majci četvoro djece uručeni ključevi kuće (VIDEO)

Samohranoj majci četvoro djece Milosavki Mitrović u Loparama danas su uručeni ključevi novoizgrađene kuće. U prošlogodišnjim klizištima njena kuća je uništena. Izgradnja porodične kuće je donacija humanitarne organizacije ''Srbi za Srbe'' koja na području opštine Lopare gradi još dvije kuće za porodice kojim je uništena imovina u klizištima.

Mitrovići su konačno u svom domu, poslije više od godinu dana koje su proveli na raznim adresama. Neizmjernu zahvalnost danas su izrazili ljudima koji su im pomogli.

- Spavali smo kod rodbine, kod rođaka. Bilo je teško. Morali smo da mijenjamo stalno prstor jer smo smetali njima, a i nama je bio problem, rekao je Perica Mitrović.

Vasilije Obrenović iz Lopara aktivista organizacije ''Srbi za Srbe'' inicijator je ove akcije.

- Radio sam 30 godina u inostranstvu, i po povratku od 2009. godine sam se aktivirao u pomoći socijalno ugroženim osobama. Veliku pomoć daje naše Udruženje Majevičana , naši ljudi privremeno zaposleni u inostranstvu, istakao je Obrenović.

Opštinska uprava u Loparama obezbijedila je plac i infrastrukturu za kuće koje gradi organizacije ''Srbi za Srbe''. Na ovom području oštećeno je oko 400 kuća, a potpuno uništeno stotinu domova.

- Uz pomoć dijaspore i raznih donatora do sada smo uspjeli da izgradimo 24 kuće, dodao je Rado Savić, načelnnik opštine Lopare.

U opštini Lopare očekuju da se sredstvima Fonda solidarnosti Republike Srpske nastavi gradnja montažnih kuća na ovom području, za šta su zainteresovane 54 porodice.