latinica  ћирилица
26/06/2015 |  15:40 | Autor: RTRS

Dopingovani kajakaš Vrbasa: Nemam šta reći, žao mi je

Iz Svjetske antidoping agencije (WADA) stiglo je obavještenje da je kod člana Kajak-kanu kluba Vrbas m:tel Stefana Đukina pronađena zabranjena supstanca Carboxy - THC iz grupe kanabinoida.

Podsjećamo, Đukin je pao na doping kontroli tokom Otvorenog prvenstva BiH, pošto je koristio kanabis.

"Nemam šta reći. Žao mi je zbog toga što se desilo. Nisam to uradio zbog takmičenja i postizanja boljih rezultata. Sada čekam kaznu", kratko je izjavio dvadesetdvogodišnji Đukin za "Nezavisne novine", a prenio "Mondo".

U  Kajak-kanu klubu Vrbas m:tel iznenađeni su pozitivnim rezultatom testa, ali ističu da se neće odreći Đukina.

"Iznenađeni smo, nije to sebi smio da dozvoli, ali pomoći ćemo mu da prevaziđe problem i da se to ne ponovi. Žao nam je zbog svega što se desilo. On je naše dijete, u klubu je 15 godina", rekao je trener Vrbasa Nikola Stanković banjalučkom listu.

Član Nadzornog odbora Vrbasa, Dejan Travar koji godinama poznaje Stefana, ima slično mišljenje.

"Bili smo u šoku kada smo saznali šta se desilo. Stefan je momak za primjer, ali i njima se desi da pogriješe. Toliko dječaka je 'izvadio' iz tog društva, a sada mu se ovo desilo. Kaje se više nego bilo ko. Najbitnije je da je svjestan posljedica. Klub mu neće okrenuti leđa. On je uvijek bio tu za klub, bilo da je riječ o čišćenju, radu na organizaciji takmičenja... Bićemo tu za njega, a greške su da se ispravljaju", rekao je Travar.