latinica  ћирилица
26/06/2015 |  20:53 | Autor: SRNA

Karađorđevići ugostili maturante iz Srbije i Srpske

Prestolonasljednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević večeras su u Belom dvoru u Beogradu ugostili 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske.
Aleksandar i Katarina Karađorđević - Foto: REUTERS
Aleksandar i Katarina KarađorđevićFoto: REUTERS

"Ovaj prijem je naš način da čestitamo mladim ljudima iz Srbije i Srpske na dosadašnjim uspesima, da im pokažemo da su nam važni i da cenimo njihove napore da stiču znanja", istakao je prestolonasljednik Aleksandar.

On je dodao da je bitno unaprijediti investicionu klimu u Srbiji kako bi bilo što više investicija i kako bi mladi po završenom školovanju imali posao.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je maturantima da im znanje niko ne može uskratiti i da je ono garancija opstanka i budućnosti.

"Ujedinjeni smo u našoj muci i želji da opstanemo ovdje, na ovim prostorima", dodao je Malešević.

Fondacija princeze Katarine u više navrata je pomagala Republici Srpskoj, a posljednji primjer su računari poklonjeni dvjema školama. Tokom prošlogodišnjih poplava poslali su čak 40 pumpi za vodu, rekao je Srni direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

Već petnaest godina Njegovo kraljevsko visočanstvo nagrađuje najbolje učenike srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj.