latinica  ћирилица
28/06/2015 |  07:47 | Autor: RTRS

Finale EP: Srbija - Francuska, RTRS od 18.50

Košarkašice Srbije sastaće se večeras sa selekcijom Francuske u utakmici finala na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.
Košarkašice Srbije - Foto: B92
Košarkašice SrbijeFoto: B92

Susret počinje od 19 časova, uz prenos na RTRS. U meču za bronzanu medalju, od 17 časova igraće Španija i Bjelorusija, a ovu utakmicu možtete pratiti na RTRS plusu.

Izabranice Marine Maljković su pobjedom nad Belorusijom (74:72) u polufinalu osigurale prvu medalju poslije 23 godine i šampionata Evrope u Izraelu.

Podsjećamo, košarkašice Srbije su sa četvrtog mjesta u grupi ušle su u četvrtfinale. U prom meču eliminacione faze savladale su prvog iz druge grupe, selekciju Turske, a u borbi za finale nadigrana je Belorusija. Pred srpskim košarkašicama je još jedna prepreka do zlazne medalje. .

"Јoš smo u stanju ošamućenosti i šoka, ali smo isto tako i jače i srećnije zbog rezultata koji smo postigle. Priprema finala je već počela, čeka nas izuzetan tim sa kvalitetnim pojedincima", rekla je Maljkovićeva za sajt KSS. Ona ističe da veoma dobro poznaje Francuskinje, za koje je rekla da nisu nepobjedive.

"Znam ih u dušu, ali i oni mene dosta dobro poznaju. Veliki favoriti jesu, s obzirom na kvalitet i snagu, ali ako se mi ujedinimo i odigramo kao protiv Turske, onda možemo svakog da pobijedimo, pa i strašne velesile u ženskoj košarci. Bićemo fokusirane i pametne. Želim da odigramo u našem stilu, sa našom 'ludačkom' energijom", dodala je ona.

Finale EP za košarkašice između Srbije i Francuske igra se večeras sa početkom u 19 časova, uz prenos na našoj televiziji.